Bel ons op 0187-607090 of stuur een e-mail naar info@geboortezorgdigitaal.nl

De voordelen

Realtime inzicht in eigen dossiers

Met de online applicatie kunnen dossiers op elk moment van de dag geraadpleegd worden door kraamverzorgenden en de backoffice zorgorganisatie. Ook de ouders kunnen altijd en overal inzicht krijgen in het geboortezorgdossier van de zwangerschap, de kraamtijd en hun baby. Omdat kraamverzorgenden en ouders zelf direct informatie (medische controles of foto’s) in kunnen voeren, is het dossier altijd up-to-date.

Eenduidige registratie

Door eenvoudig in te vullen vragen- en checklijsten, wordt alle informatie op een eenduidige manier opgeslagen. Dankzij die eenduidige invoer, toont de applicatie automatisch grafieken die bijvoorbeeld schommelingen in het gewicht van de baby inzichtelijk maakt.

Tijdsbesparing van intake tot overdracht

Tijd besteden aan het schrijven in papieren dossiers is niet meer nodig, want met de aanklikbare en vooraf ingestelde opties in Geboortedossier Digitaal, is het invullen van een checklist nog maar een paar minuten werk. Uiteraard is er altijd ruimte voor het invullen van extra informatie. Ook de overdracht naar een eventuele andere kraamverzorgende of de Jeugdgezondheidszorg gaat soepeler en sneller dankzij de eenduidige manier van invullen. Een moeilijk leesbaar handschrift hoeft niet ontcijferd te worden en het opsturen van het papieren dossier is verleden tijd.

Transparantie over de zorgverlening

Omdat ook de ouders in kunnen loggen in Geboortezorg Digitaal, is de zorg die zij voor en tijdens de kraamtijd ontvangen direct inzichtelijk. Iedere gebruiker (ouders, kraamverzorgende en backoffice) heeft een eigen gebruikersrol, waardoor enkel de informatie zichtbaar wordt die hoort bij de rol van de betreffende gebruiker.

Past bij de manier van werken van vandaag de dag

In een samenleving waarin bijna alles digitaal gedocumenteerd wordt, kan ook de geboortezorg niet achterblijven. Waarom alles op papier schrijven, als je vanaf een tablet eenvoudig het geboortezorgdossier bij kunt werken?