Bel ons op 0187-607090 of stuur een e-mail naar info@geboortezorgdigitaal.nl

Edith Schippers opent digitaal loket voor Health Deals

 

Minister Edith Schippers (VWS) heeft maandag de aftrap gegeven voor het aangaan van Health Deals. Een Health Deal is een nieuwe vorm van samenwerking tussen publieke en private partijen, waarbij innovatieve en kostenbesparende zorginnovaties tot stand komen en breed toepasbaar kunnen worden.

Voorwaarde is dat de beoogde innovatie – of dat nu een apparaat is of dat het meer (sociale) processen in de organisatie betreft – een evidente meerwaarde voor de patiënt heeft en kostenbesparend is. Cruciaal is ook dat de innovatie tot gevolg heeft dat bestaande, verouderde toepassingen niet meer gebruikt worden. Innovaties zijn immers pas kostenbesparend wanneer ze ergens voor in de plaats komen en niet op bestaande toepassingen gestapeld worden.

Ook moeten gebruikers en patienten nadrukkelijk bij de ontwikkeling betrokken raken: in samenwerking met het bedrijfsleven moet het initiatief bij hen, dus van onderop komen.

Het concept van Health Deals is speciaal ontwikkeld voor zorginnovaties die nu nog blijven steken in de proef- of opstartfase, of alleen lokaal (in één regio, in één ziekenhuis of één instelling) worden gebruikt. Door gebruikers, patiënten en experts van verschillende disciplines (juristen, economen, privacy-experts, stelsel-deskundigen) in een Health Deal gezamenlijk te laten optrekken, kunnen zaken worden vlot getrokken en kan het leiden tot een bredere toepassing in het land.

Belangstellenden kunnen terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Bron: Emerce