Bel ons op 0187-607090 of stuur een e-mail naar info@geboortezorgdigitaal.nl

Over Geboortezorg Digitaal

Geboortezorg Digitaal is een applicatie die het mogelijk maakt een geboortezorgdossier volledig te digitaliseren. Omdat de applicatie volledig geoptimaliseerd is voor tablets, kan het dossier altijd en overal ingezien worden. Het enige wat nodig is, is een werkende internetverbinding. Uiteraard worden alle gegevens goed beveiligd en krijgen alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot de informatie.

Hoe werkt het?

Het aanleggen van het digitale geboortedossier kan starten vanaf het moment dat de toekomstige ouders de eerste intake hebben bij de zorgaanbieder. De aanbieder verstrekt zelf de toegang tot het digitale dossier aan de ouders en kan dus zelf bepalen vanaf wanneer en welke informatie de ouders in kunnen zien.

Papieren dossiers zijn verleden tijd

Het digitale geboortedossier is voor de kraamverzorgende het ideale hulpmiddel om tijd te besparen. Niet meer met pen en papier veel verschillende formulieren bijhouden om ze vervolgens uit te werken op de computer. Nee, dankzij Geboortezorg Digitaal kan direct bij de ouders thuis vanaf een tablet het dossier bijgewerkt worden. Een flinke tijdswinst. Tijd die besteed kan worden aan ouders en kind.

Duidelijk digitaal

Naast tijdswinst levert een digitaal dossier ook meer duidelijkheid op. Bijvoorbeeld als een dossier overgedragen moet worden aan een collega of een andere zorgverlener. Door de eenduidige invulwijze hoeven handschriften niet ontcijfert te worden en worden door de applicatie zelf automatisch grafieken getoond. Zo zijn schommelingen in bijvoorbeeld gewicht of temperatuur van de baby direct duidelijk.

Inzicht voor ouders

Ook voor de ouders is het digitale dossier het ideale hulpmiddel tijdens de zwangerschap en/of kraamtijd. Afspraken met de kraamverzorgende kunnen er in gezet worden, medische gegevens zoals gewicht en lichaamstemperatuur van moeder en kind kunnen vastgelegd worden en zelfs de mogelijkheid om zelf foto’s toe te voegen is aanwezig. Zo dragen ouders zelf bij aan een bijzonder aandenken aan de zwangerschap en kraamtijd. Daarnaast kunnen zij, afhankelijk van wat de zorgaanbieder openstelt, inzicht krijgen in welke zorg verleend is. Ook handig om in terug te kijken bij een eventuele volgende zwangerschap.

Privacy gewaarborgd

Uiteraard is er bij de ontwikkeling van de applicatie voor gezorgd dat persoonsgegevens goed beschermd worden. Zo krijgt elke gebruiker een persoonlijke beveiligde inlogcode waarbij enkel de informatie zichtbaar is die de bepaalde gebruiker mag zien. De zorgorganisatie kan zelf bepalen welke informatie en welke dossiers zichtbaar zijn voor haar medewerkers, de ouders of andere zorgverleners. Als uitgangspunt is de NEN 7510 gehanteerd.

Benieuwd hoe de applicatie eruitziet? Bekijk de demo!